Sterk met Cross Athletics

Met Cross Athletics gaat u terug naar de basis. Cross Athletics is een functionele krachttraining die uw conditie snel op peil brengt. Dit sluit geheel aan bij onze in art-decostijl ingerichte ‘premium health club’: The Athletic Club in Amsterdam, aan de voet van het Vondelpark. In deze stijlvolle gymstudio verzorgen wij atletische trainingen op het hoogste niveau. Kom eens langs of neem contact met ons op.

Wat is Cross Athletics precies?

Uw Cross Athletics training zal vooral bestaan uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals klimmen, duwen, optrekken, tillen en springen. Hierbij maken wij gebruik van bijvoorbeeld dumbbells, kettlebells, barbells, pull-up-bars en klimrekken. Ons doel met Cross Athletics is om u zo snel mogelijk atletisch en fit te krijgen, ongeacht uw leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid.

De Cross Athletics training is ontstaan uit de filosofie om niet vanuit één specifiek sportonderdeel te specialiseren, maar om te zorgen voor een complete fysieke ontwikkeling. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van atletiek, gymnastiek en gewichtheffen. Door functionele bewegingen zo gevarieerd en snel mogelijk op hoge intensiteit uit te voeren bereikt u dit doel.

De juiste omgeving voor Cross Athletics

Het is duidelijk te zien dat de inrichting van The Athletic Club in Amsterdam gemaakt is voor trainingen zoals Cross Athletics. Met ringen, touwen, klimrekken en andere authentieke training tools behaalt u uw doelen op de effectieve en gezonde manier van vroeger. Binnen deze klassieke functionele workout is de belangrijkste machine uw eigen lichaam.

Cross Athletics in de buitenlucht

U kunt onze Cross Athletics training ook buiten krijgen. Wij zijn immers pal naast het Vondelpark gevestigd, wat past bij de historische en sfeervolle insteek van onze club. Ook hier buiten trainen wij u lichamelijk én geestelijk. Dit in kleinere groepen van twee tot acht mensen, of privé onder met de begeleiding van een personal trainer.